/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Președintele Curții Constituționale răspunde la acuzațiile lui Năstase. Ce i-a transmis liderului DA și „la alți posibili intriganți”

missing
28 iunie 2018, ora 08:13

În timpul conferinței, Năstase a declarat că va reclama la Strasbourg statul Republica Moldova, adăugând că nu are cum să-l reclame acolo pe „Poalelungi, care controlează din umbră acest proces criminal de invalidare a alegerilor”. Năstase a afirmat că Poalelungi stă în spatele hotărârii judecătorești din primă instanță prin care au fost invalidate alegerile pentru funcția de Primar al municipiului Chișinău. „Decizia primei instanțe a fost scrisă de consilierul, de ex-consilierul lui Poalelungi. Acesta s-a aflat în permanent contact cu Poalelungi”, a subliniat Năstase.

Poalelungi a publicat un mesaj pe pagina Curții Constituționale în care afirmă că nu are „nicio legătură cu procesul de elaborare și cu ideile care fundamentează hotărârile instanțelor de drept comun de invalidare a acestor alegeri”, dedicându-și activitatea „exclusiv problemelor de drept constituțional ridicate în fața Curții pe care o prezidez”.

În același timp, Poalelungi s-a adresat lui Năstase și la ați „posibili intriganți să nu mai folosească numele meu atunci când răspândesc falsuri. Îi rog să procedeze astfel din respect față de libertatea de exprimare și față de dreptul la reputație, principii fundamentale pentru o societate democratică. Consider că este incorect să invoci virtuțile democrației pentru a lovi în principiile care stau la baza acesteia” .

Menționăm că în cadrul aceleași conferințe, Năstase și colegii săi din cadrul comitetului de rezistență au anunțat organizarea unui nou protest pentru duminică – 1 iulie împotriva deciziei de invalidare a alegerilor locale noi din Chișinău și împotriva guvernării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram