Tribunalul din Moscova a recunoscut drept legitimă arestarea moldovencei, Karina Turcan, șefa unității de tranzacționare „Inter RAO”, în cazul spionajului. Acest lucru a fost raportat de către avocatul ei Dmitri Tsuprik. Ședința de judecată a avut loc în sesiune închisă, deoarece materialele de caz au fost secretizate scrie tvrain.ru.

Karina Țurcan nu și-a recunoscut vina. Ea presupune că i s-a întocmit dosarul din cauza principialității și incoruptibilității de care ea a dat dovadă, dar și faptul că cineva ar dori să o concedieze din funcția pe care o deține în cadrul companiei „Inter RAO”, transmite avocatul acesteia, Dumitru Țupric.

RBK a scris că Țurcan este suspectată în transferul de date ce țin de negocierile privind organizarea aprovizionării cu energie electrică din Rusia către Crimeea și regiunea Luhansk, din Ucraina.

Pe site-ul companiei „Inter RAO”, se raportează că Țurcan deține cetățenia Federației Ruse. Totodată ambasada României la Moscova a declarat că este și cetățeancă a României. În 2016 ea a renunțat la cetățenia Republicii Moldova.

Amintim că, Karina Țurcan a fost reținută la data de 19 iunie curent pentru spionaj.