Lumea întreagă stă cu ochiul pe meciurile din Campionatul Mondial de Fotbal, care se desfășoară în Rusia. Însă, reporterii TV Rain au făcut o listă a celor mai bizare achiziții pentru campionat.

Fan-zona Universstății de Stat din Moscova. Costul total, conform estimărilor, a depășit un miliard de ruble (peste 266 mln. de lei). Aceasta include montarea echipamentului, campaniile de PR, chiar și programele de divertisment pe străzile din jur. De exemplu, ecranul principal are o suprafață de 110 metri pătrați. O atenție deosebită merită acoperirea fan-zonei cu internet: acest lucru a costat 80 de milioane de ruble (peste 21 mln. de lei). Cu toate acestea, principalul punct de atracție pentru fanii fotbalului a devenit strada Nikolskaya.

Voluntarii. Doar la Moscova, la moment, activează 8220 de voluntari. Echiparea acestora este estimată la 118 de milioane de ruble (peste 31 mln. de lei).

Protecția suplimentară a trenurilor ce se deplasează pe electricitate. Pentru a proteja trenurile de vandalism, dar și pasagerii acestora, au fost implicate 341 de persoane, ceea ce a costat aproximativ 1,5 miliarde de ruble (peste 399 mln. de lei).

O sistemă de condiționare a legumelor în Regiunea Kaliningrad. Prețul acesteia se ridică la 796 de mii de ruble (212 mln. de lei), însă, spun reporterii TV Rain, până acum nu este clar ce influență are temperatura din camerele de păstrare pentru legume asupra Campionatului Mondial.

Un samovar electric, decorat în culorile tradiționale ale meșteșugului „Gzhel”. Costul este 17 mii de ruble (peste patru mii de lei), iar clientul – administrația președintelui Vladimir Putin. Totuși acesta nu este cel mai scump cadou. Recordul a fost atins de Ramzan Kadîrov, care i-a dăruit atacantului egiptean, Mahomed Salah, un tort gigantic.