/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Angela Brașoveanu, prezentatoarea Egoist: „Greșeală. E cea mai pură formă de egoism”

missing
29 iunie 2018, ora 15:36

TV8.md: Cine este Angela Brașoveanu?

Angela Brașoveanu, prezentatoarea Egoist: Ființă umană, presupun.

TV8.md: Este Angela Brașoveanu egoistă?

Angela Brașoveanu, prezentatoarea Egoist: Ca noi toți. Căci tot ceea ce facem – și micile generozități, și marile zgârcenii, și mult prea sur clasata jertfire de sine, și mult prea puțin plătita muncă peste program, și scrisul pe Facebook, și urcatul în munți, și neieșitul de sub plăpumioară – toate, într-o formă sau alta, sunt fațete ale Ego-ului nostru. Mic, mare, pâclișit, dement, dar care cere satisfacție. Chiar și acum.

TV8.md: De ce „EGOIST”?

Angela Brașoveanu, prezentatoarea Egoist: Pentru că se memorizează, naște întrebări, nedumeriri, provoacă, e din trei silabe, se termină cu o consoană surdă și i-a plăcut Nataliei Morari. Dar dacă totuși mai speri la un răspuns înțelept, e o trimitere directă la Ayn Rand. Să mă spăl cu un citat: „Primul drept pe pământ este dreptul eului. Prima datorie a omului este către el însuși. Legea sa morală nu trebuie să-și așeze niciodată scopul principal în alte persoane. Obligația lui morală este de a face ceea ce dorește, cu condiția ca dorința sa să nu depindă în primul rând de alți oameni”. Cam așa. E despre oamenii care își trăiesc viața fără suflor, fără „cernovik”, sunt regizorii propriului scenariu, nu așteaptă pe marginea propriei existențe să le dea cineva un rolișor.

TV8.md: De ce dă dovadă de altruism și săptămînal împarte din comoara sa de caractere?

Angela Brașoveanu, prezentatoarea Egoist: Greșeală. E cea mai pură formă de egoism. În primul rând mie mi-i interesant să vorbesc cu acești oameni. Pentru mine vreau să-i descopăr sau să-i înțeleg cum funcționează, ce-i mână, ce-i mișcă sau emoționează, ce i-a format așa cum sunt și ce se ascunde dincolo de. Dar da, sunt de acord, e o formă frumoasă de egoism. Poate fi ușor confundată cu altruismul.

TV8.md: Invitații recunosc că se tem să vină la interviu?

Angela Brașoveanu, prezentatoarea Egoist: Doar Angela Gonța. În rest, vorba lui Petru Vutcărău: vin să fiu linșat și bătut în cuie cu plăcere ????

TV8.md: Unde-și descoperă Angela Brașoveanu personajele?

Angela Brașoveanu, prezentatoarea Egoist: Sunt un om bătrân și cunosc multă lume. Dar nu suficient de bătrân ca să-i cunosc pe toți. Așa că stau și eu cu urechile ciulite și ochii holbați în jur. De oriunde poate să-ți pice un erou. Pe domnul Țarigradschi l-am cunoscut chiar pe vârful Movilei Țiganului de la Suta de movile, pe Valeriu Istrati l-am descoperit într-o știre și mi s-a părut că istoria lui nu e valorificată, fiecare are un drum care, la un moment dat, s-a intersectat cu al meu. Din start n-am vrut să intervievez politiceni, pentru că îmi pare, la moment, că sunt, cum să zic mai delicat, de o calitate umană scăzută. N-am vrut să merg pe fețe arhicunoscute, care atâta și fac – se plimbă din televizor în televizor și nu spun nimic ce ar semăna cu realitatea. Am vrut oameni adevărați și mă bucur sincer (deși la început îmi era frică) când văd comentarii de genul: vă mulțumim că ne ajutați să descoperim atâția oameni frumoși. Iaca și m-am lăudat.

TV8.md: Ce trucuri interzise folosește pentru a se documenta pentru interviu?

Angela Brașoveanu, prezentatoarea Egoist: Nu pun camere de filmat în veceuri și nici nu mă bag sub plapuma omului. Nimic interzis. Dacă omul a scris o carte – o citesc, dacă a făcut un spectacol – îl văd. De obicei citesc tot ce s-a scris despre el, sun colegi, rude, prieteni, dușmani să întreb despre măria sa. Dacă e insuficient – mă întâlnesc cu el cu o zi – două înainte de interviu. Și tot uneori îmi pare puțin. Dar am auzit că există staruri pe la unele televiziuni de la noi care încep interviul cu: prezentați-vă, vă rog, cine sunteți și cu ce vă ocupați.

TV8.md: Se teme Angela Brașoveanu că se vor termina „Egoiștii”?

Angela Brașoveanu, prezentatoarea Egoist: Nu. Am încă o listă foarte lungă de oameni pe care abia aștept să-i iau la întrebări. De-ar ține proiectul câtă lume calumea avem. Sper, spre toamnă, să îl extind și în alte forme de egoism. Dar, deocamdată, despre asta niciun cuvânt.

TV8.md: Cinci recomandări de vinuri de la Angela Brașoveanu:

Angela Brașoveanu, prezentatoarea Egoist: Pentru oameni diferiți sunt potrivite vinuri diferite. Fiecare cu ficatul lui, cu papilele lui gustative, cu ce a mâncat ieri, cu ce a fumat azi, cu ce stare a venit de la servici… Același vin în stări diferite o să aibă alt gust și altă valoare. Așa că sfetnicii foarte siguri de sine și categorici sunt niște oameni răi. Glumă. Dar dacă mi-aș da mie însămi niște recomandări, ar fi precum urmează. Pentru a duce cadou într-o ospeție și a impresiona niște oameni cărora vrei să le placi (cu speranța că se va deschide la masă și vei avea și tu un pahar) – Cuvee de Purcari alb extra brut; pentru a sărbători un apus frumos de vară alături de niște prieteni minunați și o cărniță bună-bună – Negre de la Fautor sau o Fetească neagră&syrah de la Rădăcini sau chiar un Negru de Comrat, pentru o stare rarisimă inspirație, beatitudine și dorința de a iubi – un Ice wine de la Vartely (e minunat și în doi, dar și în unu, merge perfect la o carte sau un film sentimental); la o hlizeală între fete pe malul unei piscine sau la o terasă cu rochii ușoare fluturând în vânt – un rose rece de la Et Cetera sau o Viorica de la Cricova (e bun și Viorica de la Kvint); dar dacă tot e vară și viața e simplă și vrei să dai naibii fițele și statutul, atunci ia o Feteasca regală de la Vartely și n-o să greșești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram