Premierul Pavel Filip a dat indicații ministerului Justiției să facă o analiză a cadrului legislativ și a prevederilor legale în baza cărora au fost luate deciziile de invalidare a alegerilor locale din Chișinău. Declarația a fost făcută în debutul ședinței Guvernului din 29 iunie.

Filip a spus să se verifice inclusiv deciziile luate în baza sesizărilor PSRM, care potrivit lui Filip a stat la baza deciziei de invalidare a alegerilor din Chișinău.

„Eu pur și simplu vreau să înțelegem cât mai bine ce din legislația electorală este ok, ce a dus la calificarea acțiunilor drept agitație electorală”, a spus premierul.

Filip a mai menționat că președintele Parlamentului, Andrian Candu, va crea un grup pe platforma Parlamentului pentru îmbunătățirea legislației electorale. În acest context, premierul a dat indicații ministrei Justiției să transmită din partea Guvernului o analiză și o eventuale propuneri.

Amintim că, Curtea Supremă de Justiție a menținut deciziile anterioare ale Curții de Apel și judecătoriei Chișinău de invalidare a alegerilor.