Fostul ambasador al SUA în Republica Moldova, Asif Chaudhry, a intrat în consiliul de administrație al grupului de companii Trans-Oil Group. Conform informațiilor de pe <a href="http://transoilcorp.com/board-of-directors">site-ul companiei</a>, Chaudhry, ocupă funcția de director independent. Când a primit acest post, nu se știe. Compania este deținută de omul de afaceri Vaja Jhashi, un apropiat din anturajul liderului PD, Vladimir Plahotniuc. Experții nu exclud că această funcție i-a fost oferită ex-ambasadorului în calitate de recunoștință din partea lui Plahotniuc, pentru anumite servicii, după cum relatează NewsMaker.md

După cum scrie pe site-ul Trans-Oil Group, Asif Chaudhry, este unul dintre cei șase membri ai consiliului de administrație al companiei. Fostul ambasador al SUA în Republica Moldova, ocupă funcția de director independent, însă nu este cunoscut de când. Totodată, analistul român Armand Goșu a menționat că „domnul Chaudhry nu este un om naiv și cunoaște foarte bine cui îi aparține Trans-Oil Group”.

Asif Chaudhry a fost numit ambasador în Republica Moldova în luna iunie 2008. În iulie 2011, președintele interimar, Marian Lupu, a acordat lui Chaudhry, ordinul de onoare pentru „dezvoltarea și aprofundarea relațiilor de prietenie și a cooperarării moldo-ameriane”. Chaudhry a participat la mai multe conferințe interparlamentare și a lucrat în calitate de asistent al managerului de vânzări al Serviciului străin agricol din SUA. Acum Chaudhry este vice-președintele de programe internaționale la Universitatea de Stat din Washington.