Două persoane au ajuns pe banca acuzaților fiind învinuite de comiterea infracțiunii de trafic de influență și escrocherie. Aceștia au cerut 14 mii de euro de la ruda unui condamnat pretinzând că poate influența magistrații Curții de Apel și Curții Supreme de Justiției.

Potrivit Procuraturii Anticorupție (PA), în perioada mai – iunie 2014, contabila unei firme prin intermediul unui coleg al său, a extorcat de la ruda acestuia, condamnată în prima instanță pentru săvârșirea infracțiunii de escrocherie la nouă ani de închisoare, suma de 14000 de euro. În schimbul banilor, învinuita susținea că ar avea influență asupra magistraților din cadrul Colegiului Penal al Curţii de Apel Chişinău, și îi poate determina să adopte o decizie favorabilă inculpatului, insistând, în acest sens, asupra transmiterii de urgență a sumei de 7 000 euro.

Însă, după examinarea cauzei la Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție, decizia instanței privind condamnarea la nouă ani de privațiune de libertate a inculpatului, a fost menținută. Ca urmare al acestui fapt, mama condamnatului a depus denunț la Procuratura Anticorupție.

Învinuita își recunoaște parțial vina, returnând 1500 euro din suma primită, pe când co-participantul la infracțiune neagă vinovăția sa, se arată în comunicatul PA.

Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă o amendă în mărime de la 150.000 la 200.000 lei sau închisoare de la doi la șase ani.