/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Cum cetățenii din Transnistria se pot înregistra prealabil pentru a vota la alegerile parlamentare din 2018

03 iulie 2018, ora 09:53

Procedura este una opțională și are scopul de a facilita deschiderea secțiilor de votare distincte pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului, pe teritoriul Republicii Moldova aflat sub jurisdicția constituțională a autorităților publice centrale și a stabili numărul estimativ al buletinelor de vot ce urmează să fie distribuite secțiilor de votare respective.

Înregistrarea on-line poate fi efectuată pe pagina inregistrare.cec.md. Cetățenii se pot înregistra și prin cerere scrisă, semnată individual sau în grup și transmisă către Comisia Electorală Centrală la adresa str. Vasile Alecsandri, 119, mun. Chișinău, MD-2012. Modelul cererii poate fi descărcat de pe următorul link.

Alegătorii se pot înregistra în prealabil pe tot parcursul anului, cu excepția ultimelor 45 de zile înainte de data scrutinului. Cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, alegătorul poate anula înregistrarea efectuată anterior.

Reamintim că începând cu 2018, alegerile parlamentare se desfășoară în baza sistemului electoral mixt, ceea ce înseamnă că 50 de deputați vor fi aleși în baza listelor de partid, în circumscripția națională, iar 51 de deputați vor fi aleși în baza circumscripțiilor uninominale, câte 1 deputat pentru fiecare circumscripție. Pe teritoriul Republicii Moldova vor fi constituite 48 de circumscripții uninominale, dintre care 2 pentru cetățenii din stânga Nistrului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram