După căutări intense, salvatorii le dau speranța la viață celor 12 copii blocați într-o peșteră subterană alături de antrenorul lor. După 10 zile de căutări intense, salvatorii au găsit copiii teferi, dar foarte slăbiți și speriați. Aceștia s-au adăpostit pe o porțiune de teren mai înaltă unde au reușit să supraviețuiască, scrie stirileprotv.ro.

Deși au fost găsiți, captivii nu vor ajunge în curând acasă, operațiunea de salvare fiind extrem de complicată din cauza stării teribile a peșterii. În decurs de patru luni băieții și antrenorul lor vor primi medicamente și hrană, recuperarea sănătății acestora fiind un lucru prioritar.

Amintim că, un grup de băieți cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, au rămas captivi sub pământ, într-o peșteră din Thailanda, alături de antrenorul lor de fotbal. Pentru salvarea acestora s-a declanșat o uriaşă operaţiune internaţională, iar guvernul thailandez a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a ajunge la un deznodământ fericit. Forțele speciale thailandeze s-au mobilizat și au început căutările imediat. iar serviciile de ajutor americane s-au autosesizat și s-au alăturat salvatorilor thailandezi.

Copiii și antrenorul lor au rămas blocați în peștera care se întinde pe o suprafață de 10 kilometri în munte pe 23 iunie.