Japonia elimină regimul de vize pentru deținătorii pașapoartelor diplomatice și de serviciu moldovenești. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe al Japoniei, Taro Kono, în cadrul întrevederii, la Tokyo, cu omologul său din Moldova, Tudor Ulianovschi.

Acesta constituie un pas important în diversificarea ulterioară a contactelor de nivel înalt, dar și lansarea discuțiilor pentru eliminarea regimului de vize inclusiv pentru deținătorii pașapoartelor ordinare, consideră ministrul Afacerilor Externe, Tudor Ulianovschi,

Tudor Ulianovschi și Taro Kono au apreciat dialogul bilateral ascendent între autoritățile celor două state, menționând existența unui potențial nevalorificat în aprofundarea acestora, inclusiv prin realizarea unor proiecte investiționale sau sociale cu implicarea activă a mediului de afaceri și societății civile din ambele țări. În scopul intensificării relaţiilor bilaterale şi extinderii domeniilor de cooperare, interlocutorii au convenit asupra organizării până la sfârșitul anului curent a consultărilor politice interministeriale între ministerele de externe.

Totodată, Tudor Ulianovschi a subliniat importanța dezvoltării relațiilor economice, în special investiționale, în baza istoriilor de succes ale companiilor Fujikura și Sumitomo, rezidente ale zonelor economice libere și care oferă în prezent locuri de muncă pentru circa 3000 de moldoveni.