/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

România: Codul penal a trecut la limită de Parlament. Klaus Iohannis: Ceea ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității

04 iulie 2018, ora 16:12

Proiectul merge la promulgare la președinte, însă opoziția a anunțat deja că il vor contesta la Curtea Constituțională. Potrivit votului electronic, doi deputați de la minorități au votat “împotrivă” și 9 “pentru”.

Președintele Klaus Iohannis a calificat drept „revoltătoare” adoptarea modificărilor la Codul Penal impuse de PSD și ALDE, susținând că „ceea ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității”.

„Astăzi s-a votat Codul penal. Doresc să comentez pe scurt acest eveniment pe care îl consider revoltător. Este inadmisibil cum a transformat PSD procedurile parlamentare și cum se acționează în ziua de azi în Parlament. Ceea ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității” și este profund dăunătoare democrației, a declarat Iohannis.

Șeful statului a adăugat că PSD a trecut în timp record Codul penal prin Parlament cu „un simulacru de dezbatere și acest lucru e profund dăunător”.

„PSD a reușit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare, a reușit în scurt timp să transforme dezbaterile din Parlament într-o dezbatere lipsită de transparență, cu un rezultat previzibil. Se trece cu tăvălugul peste argumentația opoziției”, a spus Iohannis, care a promis o prezentare mai lungă a obiecțiilor pe conținut.

Modificările care s-au făcut sunt fie inutile, fie toxice și dăunătoare și am de gând să folosesc toate instrumentele constituționale pentru a contesta cele două acte normative (Codul Penal și Codul de procedură penală – n.r.)”, a mai spus președintele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram