/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Cum a comentat Dodon reacția occidentului la invalidarea alegerilor din Chișinău

missing
04 iulie 2018, ora 08:40

„A fost o reacție fără caracter, superficială…am văzut declarația Bruxellului, declarația oficială a SUA, ei pur și simplu au arătat din deget că nu se poate, dar acestor oameni le arăți degetul, iar ei îl vor mânca cu tot cu mână”, a declarat Dodon.

Potrivit lui, o astfel de reacție se explică prin faptul că „actuala majoritate parlamentară şi actualul Guvern sunt cei pe care ei (n.r. UE și SUA) i-au susținut nouă ani pe parcursul așa numitei „guvernări pro UE”. Ei i-au răbdat, ei i-au crescut, ei le-au dat bani, ei i-au stimulat, au închis ochii la tot dezmăţul comis de aceştia.”, a declarat Dodon.

Totodată, șeful statului susține că occidentul nu vrea să pedepsească actuala guvernare deoarece pregătesc pe viitor o alianță cu Andrei Năstase și Maia Sandu împotriva socialiștilor.

Amintim că, după ce alegerile din Chișinău au fost invalidate mai mulți oficiali din UE, ambasadorul UE în Moldova ambasada SUA în Moldova, ambasadorul Canadei la Chișinău a venit cu reacții în care au criticat decizia judecătorilor afirmând că astfel se pune în pericol valorile democratice a R. Moldova la baza căreia stau alegeri libere și corecte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram