Șeful statului susține că reacția occidentului la anularea alegerilor din Chișinău a fost foarte moale, dacă acest lucru ar fi fost făcut de socialiști, atunci ar fi fost o reacție mult mai dură.

„A fost o reacție fără caracter, superficială…am văzut declarația Bruxellului, declarația oficială a SUA, ei pur și simplu au arătat din deget că nu se poate, dar acestor oameni le arăți degetul, iar ei îl vor mânca cu tot cu mână”, a declarat Dodon.

Potrivit lui, o astfel de reacție se explică prin faptul că „actuala majoritate parlamentară şi actualul Guvern sunt cei pe care ei (n.r. UE și SUA) i-au susținut nouă ani pe parcursul așa numitei „guvernări pro UE”. Ei i-au răbdat, ei i-au crescut, ei le-au dat bani, ei i-au stimulat, au închis ochii la tot dezmăţul comis de aceştia.”, a declarat Dodon.

Totodată, șeful statului susține că occidentul nu vrea să pedepsească actuala guvernare deoarece pregătesc pe viitor o alianță cu Andrei Năstase și Maia Sandu împotriva socialiștilor.

Amintim că, după ce alegerile din Chișinău au fost invalidate mai mulți oficiali din UE, ambasadorul UE în Moldova ambasada SUA în Moldova, ambasadorul Canadei la Chișinău a venit cu reacții în care au criticat decizia judecătorilor afirmând că astfel se pune în pericol valorile democratice a R. Moldova la baza căreia stau alegeri libere și corecte.