Școlarii prinși într-o peșteră subterană din Thailanda par a fi într-o stare mult mai bună și poartă discuții cu un scafandru marin despre salvarea lor. Noi imagini au fost publicate pe pagina de faceebok a Forțelor Navale Thailandeze, din grota care a pus în pericol viața a 12 tineri fotbaliști și a antrenorului lor.

Forțele Navale Thailandeze (Thai Navy SEAL) au postat un nou videoclip pe Facebook astăzi (4 iulie), spunând că băieții, cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, au făcut un control medical în peșteră și au mâncat pentru a-și recupera forțele.

În imaginile video tinerii par să se simtă mult mai bine, prezentându-se și transmițând salutări membrilor familiei și publicului.

Grupul va trebui să mai reziste în peștera „groazei”, pe durata instructajului de a face scufundări, astfel încât salvatorii să îi poată aduce în siguranță la suprafață.

Șapte membri ai echipajului SEAL de la Navy Thai stau cu băieții captivi, a declarat comandantul SEAL publicației britanice Mirror.

Aproape 900 de soldați și personalul de urgență, inclusiv diverși militari de elită și lucrători britanici de salvare, au fost solicitați pentru a participa la căutările grupului.

Amintim că băieții și antrenorul lor de 25 de ani au dispărut după ce au făcut o excursie pe jos în peșteră, cu puțin timp înainte ca peștera să fie lovită de inundații, prin urmare aceștia rămânând blocați. Băieții au fost găsiți vii de către echipele de salvare, în partea de jos a peșterii, luni, 2 iulie, după nouă zile de căutări.