O femeie în vârstă de 65 de ani a fost salvată de pompieri dintr-un apartament cuprins de fum. Femeia era într-o stare avansată de ebrietate. Incendiul a avut loc în după amiaza zilei de marți.

Potrivit informației Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), intervenția a avut loc la ora 16.05 minute într-un bloc de pe str. Cuza Vodă din capitală. Femeia, aflată în stare avansată de ebrietate, risca să se intoxice cu fum în urma arderii unei cratițe pe aragazul conectat.

Vecinii au sunat la 112, fiind îngrijorați de fumul dens, dar și de faptul că femeia nu deschidea ușa. La fața locului au intervenit două autospeciale cu două echipe de pompieri. Salvatorii au reușit să intre în apartamentul de la etajul cinci, folosind autoscara. În mai puțin de 5 minute aceștia au stins incendiul și au evacuat femeia din casă, fără ca aceasta să inhaleze fum toxic.

Toate circumstanțele acestui caz urmează a fi stabilite de specialiști. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2018, pompierii au salvat din incendii 440 de persoane. În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze pentru ajutor Serviciul 112.