Comunitatea Occupy Guguță invită cetățenii joi la 12:30 la „Cauza de masă” să formeze, ținându-se de mâini, un cerc în jurul Parlamentului.

Astfel, grupul și-a propus să se alăture cu forțe noi protestului ACUM de la Parlament prin care se solicită îndeplinirea revendicărilor adoptate pe 1 iulie de către Mișcarea de Rezistență Națională ACUM. Și anume: validarea alegerilor primarului municipiului Chișinău și anularea sistemului mixt.

Potrivit paginii evenimentului și-au anunțat participarea 39 de persoane, iar alte peste 200 s-au arătat interesați de această acțiune pe Facebook.

Occupy Guguță este o comunitate creată pe 24 iunie prin care protestul permanent se propune ca alternativă de acțiune civică. A protesta permanent înseamnă a protesta pașnic în forme noi, creative și angajante: a atârna drapele la geamuri, a se îmbrăca în negru sau a protesta în pauza de masă în fața instituțiilor publice. Modurile de protest sunt reinventate și discutate deschis de către toți cei care vor să se alăture comunității.

În mai puțin de două săptămâni, grupul a reușit să adune aproape 1500 de persoane care urmăresc pagina de Facebook, să organizeze în fiecare seară evenimente care adună peste 50 de persoane, să participe activ în cele două proteste din Piața Marii Adunări Naționale și să mărească constant comunitatea. Occupy Guguță se adună în fața cafenelei Guguță din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”.