/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Prima reacție a PDM după ce Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care suspendează asistența macrofinanciară

missing
05 iulie 2018, ora 13:46

„Este o rezoluție politică, prin care se dă un start prematur campaniei electorale pentru viitoarele alegeri din Moldova. Nu este exclus că aceasta rezoluție va eroda semnificativ și încrederea moldovenilor în Uniunea Europeană, după ce, în timpul mandatului actualului Guvern, ea a cunoscut o creștere record. Este greu însă să li se explice cetățenilor de ce au îndurat reforme atât de grele, ca apoi să se ia o decizie împotriva lor, doar pentru că așa au dorit liderii opoziției, doar pentru că Guvernul și PDM nu au acceptat să intervină în decizia instanțelor de judecată, care au invalidat alegerile din Chișinău”, a scris Gamurari.

El mai afirmă că rezoluția nu va avea efecte de ordin economic sau financiar asupra Guvernului și nici asupra cetățenilor, „deoarece creșterea economică înregistrată în acest an permite ca toate proiectele și angajamentele să fie îndeplinite în termen, chiar să fie inițiate unele noi”, afirmă purtătorul de cuvânt al PDM.

În același timp, Gamurari spune că maine, conducerea PDM, cea a Guvernului și a Parlamentului vor veni cu declarații oficiale mai ample, în care va fi anunțat inclusiv modul în care se va acționa mai departe, pentru ca cetățenii să beneficieze de creșterea economică înregistrată în țară, după ce o perioadă lungă au fost nevoiți să îndure efectele unor reforme complicate, dar necesare, precum și efectele unor condiționalități din partea UE, mai aspre decât a îndurat orice guvern până acum”, a scris Gamurai pe facebook

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram