/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Programul „Prima casă” a fost extins. Cine poate aplica

missing
05 iulie 2018, ora 16:27

Noile modificările prevăd, de asemenea, ca proprietarii unor locuințe din localitățile rurale ca urmare a moștenirii sau a actului de donație și care nu sunt folosite de către aceștia, la fel, să fie considerați eligibili.

Potrivit noilor reglementări, membru al familiei se consideră soţul/soţia beneficiarului şi copilul acestora care nu a atins vârsta de 18 ani în momentul solicitării creditului. Certificatul care să confirme că persoana fizică este eligibilă şi corespunde criteriilor se va elibera de către Agenţia Servicii Publice.

Totodată, se precizează perioada de calculare a comisionului de garantare, și anume din prima zi de acordare a creditului beneficiarului Programului și până la achitarea integrală a creditului, iar în caz de executare a garanției de stat – până la vânzarea locuinței ipotecate.

Modificările fac parte din setul de măsuri ce au drept scop susținerea și facilitarea accesului angajaților autorităților/instituțiilor bugetare la achiziția unei locuințe în cadrul Programului de stat „Prima casă”. Modul de acordare din bugetul de stat a compensațiilor persoanelor participante la Programul de stat „Prima casă” vor fi stabilite de Guvern.

Inițiativa aparține unui grup de deputați și a fost votată de 54 de parlamentari din cei prezenți la ședință.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram