Și șeful statului a venit cu o reacție la rezoluția votată în Parlamentul European prin care eurodeputații își exprimă îngrijorarea față de situația din Moldova și anunță despre suspendarea primei tranșe a asistenței macrofinanciare și a suportului bugetar. Potrivit lui Dodon, rezoluția adoptată este „încă un rezultat al luptei politice dintre partidele de dreapta și al abuzurilor guvernării”.

„Sper ca, după votul de astăzi din Parlamentul European, cetățenii să se convingă odată în plus că direcția spre Vest este doar o poveste politică de care profită unele partide, iar banii pe care îi primește Moldova deseori nu ajung să fie folosiți în mod real pentru necesitățile societății, dar sînt folosiți în interesul partidelor „proeuropeneˮ”, a scris Dodon.

În același timp, el afirmă că este regretabil că niciun eurodeputat la dezbaterea moțiunii nu a amintit de faptul că „Ion Ceban a fost privat, în mod cu totul abuziv și ilegal, de voturile obținute la alegerile din Chișinău, doar cu scopul de a nu i se permite să ajungă primar. Dacă europenii ar fi dat dovadă de o minimă obiectivitate, ei ar fi sancționat, mai întâi de toate, acest derapaj al statului de drept. Ei însă demonstrează că tratează Moldova în funcție de simpatiile politice, în lipsa unei abordări corecte față de toți cetățenii”, afirmă Dodon.

Totodată, șeful statului spune că este important să fie declanșate cât mai curând alegeri parlamentare.