Aproximativ 19 persoane au murit în provincia Quebec în urma caniculei care afectează partea de est a Canadei de la sfârşitul săptămânii trecute, relatează joi AFP, potrivit agerpres.ro.

Printre victimele caniculei se numără persoanele vârstnice sau suferinde de boli cronice sau mintale şi care nu au aparate de aer condiţionat. Miercuri termometrele au urcat la 34 de grade Celsius la Montréal cu un factor de umiditate care a făcut senzaţia termică să fie simţită la peste 40 de grade, potrivit serviciului meteo „Environnement Canada”.

Potrivit directoarei generale a sănătăţii publice din Montreal, Mylene Drouin, numărul victimelor provocate de valul de căldură din Montreal era miercuri de 12 persoane.

Alte cinci decese s-au înregistrat la est de Montreal, potrivit ziarului La Tribune, citând autorităţile medicale locale. Alte două decese au fost raportate la sfârşitul zilei de miercuri, dintre care unul la periferia oraşului Montreal, potrivit Radio Canada.

Vineri, 29 iunie, la sud de Quebec, mercurul termometrului a depăşit 30 de grade, cu un factor de umiditate care a făcut ca temperatura să fie resimţită până la 44 de grade la începutul acestei săptămâni.

Avertismentul de caniculă lansat de serviciul „Environnement Canada” a rămas în vigoare pentru partea de sud a provinciei Quebec. Totodată serviciul meteo prevede o scădere a temperaturii începând de vineri.

În 2010, un val de căldură a provocat moartea a circa 100 de persoane în regiunea Montreal.