/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Afacerea ascunsă a unei familii de şefi la stat cu casă donată de rude

06 iulie 2018, ora 10:13

Vitalie Pavlov este administrator al ÎS Editura de Imprimate „Statistica”, instituţie din subordinea Biroului Naţional de Statistică, din mai 2011. Anterior Pavlov a deţinut tot o funcţie de conducere la stat, fiind director general al ÎS „Poşta Moldovei”. Pavlov este şi membru al Consiliului local Durleşti, fiind ales pe listele PLDM. Pe site-ul Primăriei Durleşti, însă, Pavlov figurează deja ca fiind consilier neafiliat. Ludmila Pavlov, soţia sa, a fost numită în actuala funcţie în octombrie 2017, după aplicarea reformei guvernului. Şi anterior, de mai bine de 15 ani, ea activa tot la Ministerul Educaţiei, unde a deţinut şi funcţia de şefă a Direcţiei Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană.

Afacerea fiului „ajutat” de părinţi funcţionari

În februarie 2009, pe când avea doar 19 ani şi era student, Igor Pavlov, fiul celor doi angajaţi la stat, a cumpărat un teren de aproape șapte ari pe principala arteră de la Durleşti, mun. Chişinău – str. Tudor Vladimirescu. În acelaşi an, a obţinut autorizarea de construire a unui spaţiu comercial, de prestare a serviciilor. Clădirea de 274 m.p., ridicată ulterior pe acel teren, a fost înregistrată tot pe numele lui Igor Pavlov, care, în 2013, pe când avea 24 de ani, deschidea aici restaurantul „Affelia”.

Conform ultimei estimări, valoarea cadastrală a terenului constituie 579 mii lei, iar valoarea clădirii – 1,72 milioane lei. Potrivit informaţiilor de pe site-ului restaurantului, localul dispune de o sală de ceremonii cu o capacitate de 100 de locuri, dar şi de o sală-karaoke care poate găzdui până la 30 de persoane.

Igor Pavlov, proprietarul oficial al restaurantului Affelia

Deşi, oficial, Igor Pavlov este proprietarul clădirii şi singurul fondator şi administrator al firmei care gestionează restaurantul, de afacere se ocupă şi părinţii săi, angajaţi la stat. Ludmila Pavlov, funcţionară la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, se întâlneşte cu eventualii clienţi, le prezintă sala de nunţi, meniul şi preţurile. De asemenea, numărul ei de telefon figurează pe site-ul restaurantului la secţiunea „contacte”. Şi soţul său, Vitalie Pavlov, administrator al ÎS Editura de Imprimate „Statistica”, a plasat pe internet mai multe anunţuri de angajare a personalului pentru sala de ceremonii, indicând contactele sale.

Citiți continuarea pe Ziarul de Gardă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram