/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Ce spune premierul Pavel Filip de rezoluția Parlamentului European prin care a fost suspendată finanțarea destinată Moldovei

missing
06 iulie 2018, ora 15:35

„Recunosc că am un sentiment de profundă dezamăgire că Moldova în loc să fie evaluată prin acțiunile Guvernului și angajamentele asumate, este evaluată doar prin prisma unor evaluări strict politice și subiective din punctul nostru de vedere”, a declarat Filip, precizând că Guvernul a implementat reformele convenite, „inclusiv din domeniul justiției, foia de parcurs toate cele 82 de acțiuni, am mers pe implementarea condiționalităților pe acordul de asistentă macrofinanciară, dar și tot ce ne-am asumat prin acordul UE”, a spus Filip.

El a mai spus că are un sentiment de responsabilitate față de colegii deputați pe care „uneori i-a grăbit exagerat” pentru a aproba anumite proiecte de lege pentru a îndeplini condiționalitățile și care acum se simt oarecum dezamăgiți și ei, doar din cauza că unii politicieni din opoziție sunt guralivi.

Premierul a mai spus că rezoluția dată a fost votată împotriva cetățenilor și el nu exclude o posibilă diminuare a încrederii cetățenilor în Uniunea Europeană. În același timp, el a precizat că această suspendare financiară nu va afecta activitatea Guvernului, pentru că creșterea economică permite continuarea reformelor și a proiectelor: „Această Rezoluție nu schimbă nicidecum atitudinea noastră de deschiderea și conlucrare cu oficialii de la Bruxelles. Am urmărit dezbaterile din Parlamentul European. Am fost și aprecieri pozitive”.

Amintim că, joi, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care a suspendat prima tranșă din asistența macrofinanciară și suportul bugetar din acest an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram