Liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, a declarat că formațiunea pe care o conduce rămâne deplin angajată în procesul de reforme și implementării a bunelor practice, „indiferent de ce jocuri politice vor face unii în continuare”.

El a afirmat că reformele demarate nu au avut ca scop doar îndeplinirea angajamentelor asumate, dar a avut ca scop modernizarea statului și a calității vieții. El mai spune că rezoluția adoptată de Parlamentul European la 5 iulie este una „incorectă” și servește intereselor electorale ale PAS și Platforma DA. „Este incorectă pe simplul motiv că guvernul nu a acceptat să se implice în justiție, nu a fost un consens larg, dimpotrivă au fost mulți Eurodeputați care au criticat atitudinea nedreaptă”, a declarat liderul PD.

El a mai spus că această rezoluție nu-și va atinge scopul cinic, și că Guvernul va demara și alte proiecte noi, însă potrivit lui Plahotniuc, acestea vor fi selectate reișind din nevoile cetățenilor și nu din condiționalitățile diferitor acorduri.

Amintim că, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care a suspendat asistența macrofinanciară și bugetară, care trebuia să fie debursată în acest an.