/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

Pe cine acuză Iurie Leancă de suspendarea asistenței financiare de către UE

06 iulie 2018, ora 14:35

„Cum am mai zis, decizia de invalidare a alegerilor ne va costa foarte scump și deja vedem primul preț plătit. Și nu e vorba doar de bani, ci de sprijin politic, care este esențial în promovarea reformelor. Nu e prima oară când din cauza unor judecători se duc pe apa sâmbetei sute de ore de muncă asiduă. Prima tranșă trebuia să fie deja debursată în conturile țării noastre, în schimb avem ceea ce avem. Atât timp cât judecătorii vor lua decizii arbitrare, țara asta nu are nici o șansă. Judecătorii nu se pot plânge că sunt intimidați, fiindcă au toată libertatea garantată de lege și Constituție. Sunt inamovibili și nu pot fi măcar trași la răspundere administrativă (pentru depășirea vitezei de circulație, de exemplu), au salarii bune, au toate condițiile pentru a lua decizii în baza legii și a principiilor democratice. Acum toată atenția noastră trebuie sa fie concentrată pe armonizarea legislației electorale și, în mod prioritar, pe reforma Justiției, inclusiv cu suportul partenerilor noștri din occident. Altfel țara noastră nu are nici o șansă. Puterea se va schimba, dar problemele vor fi aceleași…”, a scris Leancă pe pagina sa de facebook.

Amintim că, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care a suspendat asistența macrofinanciară și bugetară, care trebuia să fie debursată în acest an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram