Într-o postare pe facebook, Iurie Leancă susține că nu este pentru prima dată când din cauza unor judecători se duc pe apa sâmbete sute de ore de muncă asiduă. În contextul adoptării rezoluției Parlamentului European el mai spune că acum atenția guvernării trebuie să fie concentrată pe armonizarea legislației electorale și pe cea a Justiției.

„Cum am mai zis, decizia de invalidare a alegerilor ne va costa foarte scump și deja vedem primul preț plătit. Și nu e vorba doar de bani, ci de sprijin politic, care este esențial în promovarea reformelor. Nu e prima oară când din cauza unor judecători se duc pe apa sâmbetei sute de ore de muncă asiduă. Prima tranșă trebuia să fie deja debursată în conturile țării noastre, în schimb avem ceea ce avem. Atât timp cât judecătorii vor lua decizii arbitrare, țara asta nu are nici o șansă. Judecătorii nu se pot plânge că sunt intimidați, fiindcă au toată libertatea garantată de lege și Constituție. Sunt inamovibili și nu pot fi măcar trași la răspundere administrativă (pentru depășirea vitezei de circulație, de exemplu), au salarii bune, au toate condițiile pentru a lua decizii în baza legii și a principiilor democratice. Acum toată atenția noastră trebuie sa fie concentrată pe armonizarea legislației electorale și, în mod prioritar, pe reforma Justiției, inclusiv cu suportul partenerilor noștri din occident. Altfel țara noastră nu are nici o șansă. Puterea se va schimba, dar problemele vor fi aceleași…”, a scris Leancă pe pagina sa de facebook.

Amintim că, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care a suspendat asistența macrofinanciară și bugetară, care trebuia să fie debursată în acest an.