Un fost scafandru care a lucrat în marina thailandeză, voluntar în operaţiunile de salvare, a murit în timp ce a lua parte la eforturile de salvare a celor 12 băieţi şi antrenorului lor, prinşi într-o peşteră inundată din Thailanda, scrie Mediafax.

Subofiţerul Saman Gunan, 38 de ani, şi-a pierdut cunoştinţa în drumul său din complexul de peşteri Tham Luang, după ce a livrat provizii copiilor prinşi în subteran de mai bine de 13 zile.

A trebuit să livreze oxigen, dar nu avea suficient de mult înapoi„, a spus un oficial.

El a fost scos de prietenul său, dar nu a putut fi salvat.

Scafandrul a părăsit marina thailandeză, dar s-a întors pentru a ajuta la operaţiunea de salvare a celor 12 copii şi a antrenorului lor de 25 de ani.

PO Gunan, care era sportiv şi practica ciclismul, a făcut parte dintr-o operaţiune de salvare masivă, care a început acum aproape două săptămâni după ce grupul a intrat în peştera Tham Luang.

Adjunctul guvernatorului Chiang Rai, Passakorn Boonyaluck, a declarat reporterilor că PO Guna a murit în primele ore ale dimineţii de vineri.

Peste 1000 de oameni sunt implicaţi în operaţiunea majoră de salvare a tinerilor membri ai unei echipe de fotbal cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani şi a anternorului de 25 de ani, rămaşi captivi în peşteră în urma unor inundaţii majore.