Un bărbat de 32 de ani din Chișinău este cercetat penal pentru tâlhării. Comportamentul suspect al acestuia a fost observat de Poliția de patrulare, într-un parc din capitală. În urma controlului polițiștii au depistat la individ un pachet în care se aflau haine, o mască medicinală și o armă, a căror proviniență nu a putut fi explicată. Bărbatul a fost condus la Inspectoratul de Poliție a sectorului Ciocana, pentru stabilirea circumstanțelor.

În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că individul a comis două tâlhării în sectorul Ciocana, la sfârșitul lunii iunie. În primul caz el a amenințat vânzătoarea unui butic în vârstă de 65 ani cu un obiect asemănător cu o armă și a cerut bani de la aceasta. Bărbatul nu şi-a dus intenţia până la capăt, părăsind locul infracţiunii într-o direcţie necunoscută.

Al doilea incident a avut loc la data de 25 iunie, când individul a intrat în incinta unui oficiu de creditare, amenințând inspectoarea în vârstă de 34 ani și a luat bani în sumă de 2185 lei. Ulterior, bărbatul și-a recunoscut vinovăția, spunând că a comis infracțiunea din cauza unor datorii.

De data aceasta bărbatul a fost reţinut pe un termen de 72 ore în Izolatorul de Detenţie Preventivă, fiind cercetat penal pentru tâlhărie. Poliția încearcă să stabilească dacă acesta a săvârșit și alte infracțiuni similare. El riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 la 10 ani.