Președintele Igor Dodon pleacă în Turcia, la inaugurarea celui de-al doilea mandat al șefului statului turc, Recep Tayyıp Erdoğan. Dodon a anunțat despre asta pe pagina sa de facebook, amintind despre „relațiile foarte bune” care leagă Republica Moldova de Turcia. 

Potrivit șefului statului, la inaugurarea președinției lui Erdogan vor participa zeci de delegații oficiale conduse de șefi de state, prim-miniștri, etc. Potrivit informațiilor oficiale, la eveniment va mai participa premierul rus Dmitri Medvedev.

„Cu Republica Turcia ne leagă relații de prietenie foarte bune. Mai mult de două decenii, Guvernul Turciei, prin intermediul Agenției TIKA, acordă Republicii Moldova ajutor esențial în mai multe domenii. Sunt realizate sute de proiecte sociale în mai multe regiuni ale țării și în primul rând, în UTA Găgăuzia.

De asemenea, în conformitate cu înțelegerile pe care le-am avut cu Președintele Turciei, cu sprijinul Agenției TIKA este realizată reconstrucția clădirii Președinției Republicii Moldova. În a doua jumătate a lunii august este preconizată ceremonia solemnă de deschidere oficială a clădirii, eveniment la care se așteaptă participarea omologului meu turc”, a scris Dodon pe facebook.

Amintim că acum o săptămână, Dodon și-a contramandat „din motive tehnice” o vizită de lucru la Bruxelles.