/VIDEO/ Inundații catastrofale în Japonia. A fost decretată stare de alertă maximă

09 iulie 2018, ora 14:39

În centrul şi vestul Japoniei, unde a plouat neîntrerupt în ultimele zile, râurile au ieşit din matcă şi au distrus tot ce le statea în cale – maşini, poduri, copaci, stâlpi de înaltă tensiune.

În unele locuri, casele au fost acoperite complet de torenţi, iar oamenii şi-au căutat refugiul pe acoperişuri şi în copaci, în aşteptarea echipelor de salvare. Aproape două milioane de persoane au primit ordin de evacuare, mai ales că inundaţiile ar putea înregistra recorduri în Ţara Soarelui Răsare.

„Va continua să plouă torențial în vestul și estul Japoniei, vor fi ploi torențiale importante, care ar putea devină cele mai mari înregistrate vreodată”

Dincolo de şuvoaiele care ameninţă regiuni întinse, o problemă serioasă sunt şi alunecările de teren. Din cauza lor, mai multe case s-au înclinat puternic sau au luat-o la vale. Traficul feroviar a fost întrerupt, după distrugerea terasamentului. Peste 50 de mii de militari şi pompieri au fost trimişi în zonele afectate, dar sunt locuri în care nu se poate ajunge.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram