Este dezastru în Japonia, unde inundațiile de proporții au luat viața a peste 100 de morți, iar 50 de oameni încă sunt dați dispăruți. Cele mai afectate sunt regiunile din vestul și centrul arhipelagului nipon, unde a plouat neâncetat în ultimele zile, iar consecințele sunt catastrofale. A fost decretată stare de alerta maximă, iar 50 de mii de membri ai echipelor de salvare au fost trimiși pentru a-i ajuta pe sinistrați.

În centrul şi vestul Japoniei, unde a plouat neîntrerupt în ultimele zile, râurile au ieşit din matcă şi au distrus tot ce le statea în cale – maşini, poduri, copaci, stâlpi de înaltă tensiune.

În unele locuri, casele au fost acoperite complet de torenţi, iar oamenii şi-au căutat refugiul pe acoperişuri şi în copaci, în aşteptarea echipelor de salvare. Aproape două milioane de persoane au primit ordin de evacuare, mai ales că inundaţiile ar putea înregistra recorduri în Ţara Soarelui Răsare.

„Va continua să plouă torențial în vestul și estul Japoniei, vor fi ploi torențiale importante, care ar putea devină cele mai mari înregistrate vreodată”

Dincolo de şuvoaiele care ameninţă regiuni întinse, o problemă serioasă sunt şi alunecările de teren. Din cauza lor, mai multe case s-au înclinat puternic sau au luat-o la vale. Traficul feroviar a fost întrerupt, după distrugerea terasamentului. Peste 50 de mii de militari şi pompieri au fost trimişi în zonele afectate, dar sunt locuri în care nu se poate ajunge.