Crește numărul victimelor accidentului feroviar produs în Turcia. Cel puțin 24 de oameni au murit, iar peste 80 au fost răniţi după ce șase vagoane ale unui tren de pasageri a deraiat în nord-vestul Turciei, duminică seara. Trenul avea la bord peste 360 de persoane și se îndrepta în direcția orașului Istanbul.

Peste 100 de ambulanțe au fost trimise la fața locului, a declarat TRT Haber, citând subsecretarul pentru sănătate, Eyup Gumus. Armata turcă a spus într-o declarație că a trimis elicoptere la locul accidentului.

În imaginile de televiziune observăm câteva vagoane ale trenului care s-au prăbușit pe marginile căii ferate și persoane disperate care se aflau în stare de șoc. Cei răniți au fost preluați de către medicii de la ambulanțe, li s-a acordat primul ajutor medical și au fost transportați de urgență la cele mai apropiate spitale.

„Există un număr mare de răniți și avem decese”, a declarat guvernatorul Tekirdag, Mehmet Ceylan, la canulul turcesc de televiziune NTV. „Accidentul s-a produs din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile”, a adăugat el.

Conform unor rapoarte, a fost stabilit că zona în care a avut loc accidenul feroviar a fost înămolit și prin urmare a adus prejudicii liniilor de cale ferată în urma unor ploi torențiale recente.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a fost informat despre accident și și-a exprimat condoleanțele față de cei care și-au pierdut viața.
Autoritățile turcești au încercat în ultimii ani să modernizeze rețeaua feroviară de turiști din Turcia, construind câteva linii interurbane de mare viteză.
Trenul implicat în accident s-a constat ca fiind unul dintre trenurile de pasageri mai lente care călătoresc pe o singură cale ferată, informează NDTV.com.