/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Crește numărul de victime ale accidentului feroviar din Turcia

missing
09 iulie 2018, ora 12:27

Peste 100 de ambulanțe au fost trimise la fața locului, a declarat TRT Haber, citând subsecretarul pentru sănătate, Eyup Gumus. Armata turcă a spus într-o declarație că a trimis elicoptere la locul accidentului.

În imaginile de televiziune observăm câteva vagoane ale trenului care s-au prăbușit pe marginile căii ferate și persoane disperate care se aflau în stare de șoc. Cei răniți au fost preluați de către medicii de la ambulanțe, li s-a acordat primul ajutor medical și au fost transportați de urgență la cele mai apropiate spitale.

„Există un număr mare de răniți și avem decese”, a declarat guvernatorul Tekirdag, Mehmet Ceylan, la canulul turcesc de televiziune NTV. „Accidentul s-a produs din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile”, a adăugat el.

Conform unor rapoarte, a fost stabilit că zona în care a avut loc accidenul feroviar a fost înămolit și prin urmare a adus prejudicii liniilor de cale ferată în urma unor ploi torențiale recente.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a fost informat despre accident și și-a exprimat condoleanțele față de cei care și-au pierdut viața.
Autoritățile turcești au încercat în ultimii ani să modernizeze rețeaua feroviară de turiști din Turcia, construind câteva linii interurbane de mare viteză.
Trenul implicat în accident s-a constat ca fiind unul dintre trenurile de pasageri mai lente care călătoresc pe o singură cale ferată, informează NDTV.com.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram