Protest matinal la ministerul de Interne. Revoltați că poliția ar fi păzit excesiv locuința lui Vlad Plahotniuc și sediul PDM în timpul unor manifestații, un grup de oameni, în frunte cu liderii opoziției, au venit la minister pentru a-și exprima indignarea. Potrivit Maiei Sandu, instituția MAI este folosita pentru a proteja anumite personaje din PD. În replică, un reprezentant al ministerului, care a ieșit în fața oamenilor, a menționat că poliția doar și-a făcut datoria.

„Instituția MAI este folosită de către conducerea instituției, pentru a apăra anumite personaje din Partidul Democrat, inclusiv oameni care nu au vreo funcție în stat, în detrimentul lucrului de a apăra cetățenii”, a spus Maia Sandu, lidera PAS.

„Am venit cu un mesaj către toți polițiștii din Moldova să nu mai apare uzurpatorul, ci să apere poporul. Vom recurge și la activități de nesupunere civică, inclusiv blocaj de instituții capturate ale statului”, a spus Andrei Năstase, liderul PPDA.

Manifestanții susțin că, în momentul desfășurărilor recentelor proteste, au fost întreprinse măsuri sporite de protecție în preajma locuinței lui Vlad Plahotniuc și sediului PDM.

„Am venit la MAI, pentru ca să spunem acestor funcționari că noi suntem poporul, noi suntem puterea statului, nu ei – apărându-l pe un hoț, care ne-a furat de miliarde de lei”.

„La MAI – pentru că ar trebui să ne apere pe noi, dar nu pe hoț”.

„Fiindcă ei păzesc pe toți aceștia – Plahotniuc, Dodon, nu pot să deschidă parantezele și să spună cine-i vinovat. Ascund toate dosarele, probabil”.

La scurt timp după ce au început protestele în fața Ministerului Afacerilor Interne, în fața clădirii a ieșit un reprezentant al instituției.

„Suntem puși în situația când angajatul MAI este la datorie, el este obligat să asigure ordinea publică și trebuie să o facă, indiferent cine este la puterea politică”, a declarat Anatolie Postică, șeful Serviciului Protecție Internă și Anticorupție.

Purtătorul de cuvânt al PD, rugat să ofere un comentariu, a menționat că se află la o conferință în afara țării. Am încercat să obținem o reacție și de la vicepeședintele PD, Sergiu Sârbu, însă democratul nu ne-a răspuns la telefon. După ce au scandat în fața MAI, protestatarii s-au mutat la Primăria Chișinău. Oamenii au scandat „Jos Mafia”. În timp ce reprezentanții Mișcării de Rezistență Națională protestau în fața clădirii, viceprimarul Ruslan Codreanu a anunțat șefii de direcții, adunați la ședința săptămânală a Primăriei, că astăzi aceasta nu va avea loc, fără să ofere explicații.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagine: Tudor Bigu

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!