Un grup din patru bărbați, cu vârsta cuprinsă între 20 și 50 de ani, este cercetat penal pentru comercializarea drogurilor în cantități mari. Bărbații sunt domiciliați în municipiul Chișinău și raionul Călărași, iar unul dintre suspecți este cunoscut ca interpret de rap din Moldova.

Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații au monitorizat activitatea grupului timp de patru luni și au stabilit că membrii acestuia comercializau droguri de tip hașiș și marijuana în capitală.

Totodată, a fost infiltrat un agent de investigație sub acoperire, care a procurat droguri de la suspecți. Drept urmare, la 3-4 iulie, suspecții au fost reținuți în momentul comercializării drogurilor.

Polițiștii au depistat la domiciliile suspecților peste 200 gr. de hașiș, un pistol pneumatic, mijloace bănești în sumă de 24 000 lei, două aparate artizanale pentru consum de droguri, un cântar electronic la scara mică. A fost confiscat și un automobil al unui suspect. Valoarea drogurilor sechestrate se estimează la aproximativ 40 000 lei.

Toate persoanele au fost reținute pe un termen de 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.