Singapore Airlines a fost cotată drept cea mai bună companie aeriană din lume, arată un sondaj realizat de TripAdvisor în rândul clienţilor săi.

Pe locul al doilea în rândul preferinţelor s-a clasat Air New Zealand, împingând câştigătorul de anul trecut, Emirates, pe locul trei.

Singapore Airlines a ieșit pe primul loc atât datorită ofertelor low-cost, cât şi în ceea ce priveşte sectoarele de turism de primă clasă. Qatar Airways şi-a câştigat titlul pentru cea mai bună clasă de business, în timp ce Air New Zealand a venit cu cea mai bună ofertă low-cost.

De departe, cei care au dominat topul au fost transportatorii asiatici, cu alte trei companii aeriene în clasament – Japan Airlines, EVA Air şi Air Korean.

Singura companie aeriană din Statele Unite care a reuşit să intre în topul preferinţelor clienţilor este Southwest Airlines, pe locul 6, în timp ce companiile europene lipsesc cu desăvârşire. Nici măcar transportatori de renume precum British Airways, Virgin Atlantic sau American Airlines nu s-au regăsit în clasament.

Topul a fost realizat în funcţie de cantitatea şi calitatea recenziilor lăsate în ultimul an de clienţii site-ului de turism TripAdvisor.