Cei 12 băieți și antrenorul lor de fotbal au fost eliberați în urma unei operațiuni uriașe de salvare. Implicarea finală a echipelor de salvare a fost „provocatoare” din cauza riscului de cantități mari de ploaie care se scurgeau prin pereții peșterilor, potrivit celor de la Mirror.

Se pare că salvarea miraculoasă a fost finalizată la scurt timp după ora locală 15:15, iar în peșteră rămân patru salvatori de la Forțele Navale Thailandeze, inclusiv un medic, care urmează a fi scoși în următoarele ore.

Operațiunea a reprezentat un efort internațional cu 18 țări care au cooperat pentru a salva echipa de fotbal cu porecla „Mistreții sălbatici”.
Oficialii spun că băieții salvați din rețeaua de peșteri Tham Luang până în prezent, se află în stare bună de sănătate, cu toate acestea doi băieți sunt suspectați cu pneumonie.

S-a speculat că copiii au fost drogați pentru a asigura transferul la spital. Potrivit unui interviu tradus de the Guardian, premierul a contrazis speculațiile, spunând că li s-au dat medicamente anti-anxietate, „aceleași medicamente care sunt folosite pentru relaxare de cei care trag din arme”.

Băieții salvați sunt încă în carantină din cauza riscului de infectare și este probabil să rămână în spital timp de o săptămână pentru a fi supuși testelor, au spus oficialii thailandezi.
Părinții ușurați au fost nevoiți să poarte haine și măști chirurgicale, când i-au vizitat la spital noaptea trecută, însă nu li sa permis să-și îmbrățișeze fiii pentru a preveni infecția.

Echipa de băieți cu vârstele cuprinse între 11 și 16 ani, alături de antrenorul lor de fotbal, au rămas captivi în peștera thailandeză în timpul unei excursii la data de 23 iunie.