/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Taiwan: 2000 de persoane evacuate și zboruri anulate în așteptarea unui taifun

10 iulie 2018, ora 22:08

Maria se afla la 200 km est de oraşul de coastă Yilan, cu rafale de vânt de până la 173 km/h, în jurul orei locale 22.00 (14.00 GMT), a precizat serviciul meteorologic.

Impactul cel mai puternic al taifunului este aşteptat de marţi seară până miercuri dimineaţă, cu ploi torenţiale care ar putea atinge 500 mm în anumite zone, potrivit aceleiaşi surse.

Televiziunile locale au difuzat imagini cu soldaţi care merg din casă în casă într-o regiune muntoasă pentru a-i ajuta pe localnici să plece. Potrivit autorităţilor, peste 2.000 de persoane au fost evacuate.

„Le-am ordonat trupelor să fie pregătite” să aducă ajutoare, a scris preşedintele Tsai Ing-wen pe pagina sa de Facebook, cerându-le localnicilor „să se pregătească cât mai curând posibil” pentru sosirea taifunului.

Autorităţile au avertizat că ar putea exista inundaţii şi alunecări de teren.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram