Vasile Mistreanu, vicepretorul sectorului Buiucani, cercetat penal într-un dosar de corupție, a primit astăzi sentința de condamnare. Acesta a estorcat 20 de mii de lei de la un agent economic pentru instalarea unui gard de protecție.

Potrivit denunțătorului, vicepretorul susținea că poate influența anumiți funcționari publici din cadrul Preturii Buiucani să autorizeze instalarea unui gard de metal pentru a izola zona proprietatea privată a agentului economic de drumul public.

Neînțelegerea dintre cei doi a urmat după ce agentul economic i-a achitat doar jumătate din suma estorcată, refuzând să îi mai ofere alți bani. După aceasta, Vasile Mistreanu, l-a amenințat că îi va crea probleme, iar în cele din urmă a dat indicație să fie demolat gardul respectiv.

Fostul vicepretor nu își recunoște vina. Instanța de judecată l-a recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii de trafic de influență și i-a fost stabilită o pedeapsă cu amendă în mărime de 60 de mii de lei, cu privarea dreptului de a ocupa funcții publice pe un termen de trei ani.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.