/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Vicepretorul sectorului Buiucani, condamnat penal

10 iulie 2018, ora 16:49

Potrivit denunțătorului, vicepretorul susținea că poate influența anumiți funcționari publici din cadrul Preturii Buiucani să autorizeze instalarea unui gard de metal pentru a izola zona proprietatea privată a agentului economic de drumul public.

Neînțelegerea dintre cei doi a urmat după ce agentul economic i-a achitat doar jumătate din suma estorcată, refuzând să îi mai ofere alți bani. După aceasta, Vasile Mistreanu, l-a amenințat că îi va crea probleme, iar în cele din urmă a dat indicație să fie demolat gardul respectiv.

Fostul vicepretor nu își recunoște vina. Instanța de judecată l-a recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii de trafic de influență și i-a fost stabilită o pedeapsă cu amendă în mărime de 60 de mii de lei, cu privarea dreptului de a ocupa funcții publice pe un termen de trei ani.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram