/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Elevă cu 10 pe linie la BAC. Maria Magdalena Pojoga, absolventa liceului “Mircea Eliade”, a luat note de zece la examenele de Bacalaureat

missing
10 iulie 2018, ora 19:00

Pentru că a studiat la profilul real, examenele la matematică și chimie au fost simple pentru Maria Magdalena Pojoga. De la proba la limba engleză tânăra a fost eliberată, după ce a susținut examenul internațional. Doar la testul la Limba Română aavut emoții. Însă, după ce a contestat nota, a luat zece.

„Îmi era frică cel mai tare de examenul de limbă și literatura română deoarece este un obiect care lasă loc de multe interpretări și niciodată nu știi dacă este corectă opinia ta sau cea din barem, de aceea m-am pregătit foarte mult la acest obiect mai mult decât la celelalte. La matematică și chimie nu pot să spun că am fost surprinsă deoarece mă așteptam la acest rezultat după ce am muncit foarte mult” a declarat Maria Magdalena Pojoga, absolventă.

Proaspăta absolventă spune că nu a avut nopți nedormite înainte de examene deoarece a învățat zilnic, timp de 12 ani. Cel mai mult, pentru reușitele Magdalenei, s-au bucurat părinții și profesorii.

„Au fost foarte mândri de rezultatele mele deoarece împreună am depus o muncă asiduă, eu fiind de 12 ani în acest liceu am cunoscut profesori care într-adevăr se dedică trup și suflet muncii lor” a susținut absolventa.

De mică și-a dorit să devină medic, așa că din toamnă va merge să studieze la Universitatea de Medicină „Nicolae Testemițanu”din Chișinău.

„Abia aștept să vină unu septembrie, să merg la studii deoarece a fost o decizie luată din suflet, eu fiind foarte altruistă și vreau să ajut câți mai mulți oameni, de aceea medicina a fost un domeniu pe care într-adevăr l-am dorit” a comunicat tânăra.

Din cauza salariilor mici, inițial, Magdalena și-a dorit să meargă la o facultate peste hotare. Ulterior, fata a decis să rămână acasă, în speranța că lucrurile se vor schimba.

„Am decis că rămân acasă deoarece și țara noastră are nevoie de elevi cu zece pe line. Mai ales în medicină este nevoie de mulți specialiști la noi în țară iar acest lucru trebuie să-l conștientizeze câți mai mulți tineri” a menționat Maria Magdalena.

Tânăra se implică activ și în activități de voluntariat, participând la mai multe proiecte naționale și internaționale.

„Îmi place foarte mult să citesc, aceasta fiind una dintre pasiunile de bază. În timpul liber alerg, înot, joc volei, foarte tare îmi place să joc volei, am în spate mai multe participări la campionate naționale și acest lucru foarte mult m-a învățat cum să trec peste greutăți, să mă ambiționez și să perseverez” a spus absolventa.

Între timp, absolventa și-a găsit și un job pentru perioada de vară.

„Nu pot să spun că am nevoie, a fost o propunere și am decis s-o iau în calcul deoarece îmi umplu timpul liber și îl petrec într-un mod productiv” a declarat Pojoga.

Mesajul tinerei pentru viitorii absolvenți este să-și stabilească prioritățile, să muncească zilnic, iar succesul va veni neapărat. În acest an, la Bacalaureat șase elevi au luat zece pe linie. Aceștia au primit diplome din partea ministrului Educației.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram