/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Monica Macovei, despre reacția PD la rezoluție: „Deci, pasul greșit voi l-ați făcut și noi vă spunem: „Ați greșit, reveniți!”

missing
10 iulie 2018, ora 19:20

„Un răspuns contradictoriu în sine, adică dl Plahotniuc afirmă că partidul său rămâne fidel cauzei europene și mai spune, ca să-l citez: „PD rămâne deplin angajat în procesul de reformă occidentală în țara noastră”. Dar tot el spune că „nu va mai ține seama ca înainte de condiționalitățile Uniunii Europene”. Asta nu-i o contradicție? Adică, cum? Rămâi fidel cauzei europene, dar nu ții seama de cerințele Uniunii Europene, că sunt cerințe, e un drum pe care am mers cu toții spre integrare, nu?” a susținut Monica Macovei.

Monica Macovei a mentionat ca instituţiile europene şi Parlamentul European nu ajută opoziţia de la Chișinău.

„Niciun partid nu are majoritate, nici un grup politic nu are majoritate. Suntem 751 și Partidul Popular European are în jur de 270-280, ca să vedeți că nu e majoritate. Dar când spui asta că „noi ajutăm opoziția să ajungă la putere”, eu răspund: „Dar voi ați împiedicat opoziția să ajungă la putere după ce au fost alegeri libere și corecte”. Deci, pasul greșit voi l-ați făcut și noi vă spunem: „Ați greșit, reveniți!”. Or, pentru că nu vrea să revină și vrea să-și țină toată puterea pentru el, adică să refacă probabil și alegerile pentru Primăria Chișinău și cine știe cum o să fie de data asta, ne dă această replică, dar de asta spun că-i contradictorie în sine. Cine a greșit aici? Este un răspuns – cum să spun? – întors așa, pe toate părțile, perfid și ipocrit” a declarat Macovei.

Solicitat de TV8 să comenteze afirmațiile Monicăi Macovei, purtătorul de cuvânt al PD a menționat că eurodeputatul are tot dreptul să facă orice fel de declarații.

„Dumneaei și-a susținut poziția pe care a avut-o în cadrul votării și dezbaterilor în Parlamentul European și ar fi fost straniu să și-o expună altfel și să nu-și susțină aceeași poziție pe care a avut-o. Este o poziție clasică a unui partid care își are susținătorii săi în alt stat, în cazul dat, Republica Moldova” a spus Vitalie Gămurari, purtător de cuvânt al PDM.

Tot astăzi, vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari, a menționat că rezoluția recentă a Parlamentului european ar urma să îi afecteze pe cetățenii moldoveni, dar partidul va găsi soluții pentru a diminua efectele negative.

„Această rezoluție care a fost aprobată în mare grabă, fără discuții și clarificări, a admis un șir de declarații care sunt, aș zice eu, false, greșite. Sau piste de lansare în politică pentru unii. Noi ne facem lucrul într-o manieră mai calmă, serioasă. Așa cum a fost discutat, nu schimbă pentru noi nimic abordarea în cursul nostru european” a comunicat Vladimir Cebotari, vicepreședinte PDM.

Rezoluția privind criza din Republica Moldova a fost votată la sfârșitul săptămânii trecute de către 343 de europarlamentari. Documentul urmează să fie discutat în cadrul Comisiei Europene, decizia căreia este una finală privind asistența financiară destinată Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram