Liderii opoziției au explicat de ce Dorin Chirtoacă nu a fost lăsat să vorbească pe scenă în Piața Marii Adunări Naționale, la unul dintre protestele Mișcării de Rezistență. Invitați la emisiunea Nataliei Morari, aceștia au spus că fostul primar general trebuie să lupte cu dictatura și nu să testeze dacă este sau nu iubit de popor. Acesta poate protesta și în piață, nu neapărat de pe scenă.

„Stați puțin, dar noi pentru ce ieșim la proteste? Haideți eu nu am să ies pe scenă data viitoare. Puteți să întrebați colegii noștri. Noi nu am vrut să ieșit pe scenă, dacă doriți, noi nici nu vom apărea. Noi nu ieșim ca la cumetrie” a menționat Andrei Năstase, președinte PPDA.

„Dorin Chirtoacă trebuie să înțeleagă că aceasta nu este un loc unde el să verifice cât de mult îl iubește poporul sau nu-l iubește. Noi acum luptăm cu dictatura. Dacă el dorește să lupte cu dictatura și ca la noi în țară să fie democrație, lasă să-și adune susținătorii și să vină la aceste proteste” a declarat Maia Sandu, Președinte PAS.

Răspunsul lui Dorin Chirtoacă nu a fost așteptat mult. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că: „Unirea și ”punctum”! Acesta este răspunsul, dar anume în limba română la ceea ce ați spus în …limba rusă. Chestiunea cu: „mă iubește, nu mă iubește”, este din opera cu fetițe care ghicesc în romanițe. (…) În dictatură nimeni nu măsoară nimic, toți se unesc și dau jos regimul. Pe mine mă întrebau oamenii din mulțime de ce nu iau cuvântul. Le-am spus că vă opuneți. Nu m-au crezut. Le-ați demonstrat-o” a susținut Dorin Chirtoacă.

În același timp, Maia Sandu și Andrei Năstase au menționat că oamenii care ies în stradă nu vin să protesteze pentru PAS, PPDA sau PLDM, ci pentru ca la următoarele alegeri să aibă siguranța că votul lor contează. Următorul protest organizat de Mișcarea pentru Rezistență Națională a fost planificat pentru 26 august.