Şeful secţiei traumatologie al unui spital din Soroca ar fi estorcat 17.000 de lei de la un bolnav pentru o intervenție chirurgicală, invocând că astfel o să-l scutească de așteptarea la rând și operația va fi efectuată în scurt timp.

Doctorul din Soroca a fost reţinut, câteva ore în urmă, de ofiţerii CNA şi procurori, fiind bănuit de corupere pasivă. Acesta ar fi pretins de la un pacient 17.000 de lei pentru a-i organiza intervenţia chirurgicală de endoprotezare, informează Centrul Național Anticorupție.

Potrivit pacientului, chirurgul ar fi spus că stocul endoprotezelor este limitat, iar pentru a ajunge pe masa de operaţie va trebuie să aştepte rândul. Totodată, medicul l-ar fi informat că ar putea să soluţioneze problema contra sumei de 17.000 de lei.

Pe cazul menţionat, Direcţia teritorială nord a CNA a iniţiat o anchetă, iar astăzi(11 iulie), medicul a fost reţinut în momentul în care pacientul i-a transmis 15.000 de lei sub controlul Centrului.

În prezent, bănuitul se află în izolator, fiind reţinut pentru 72 de ore şi este cercetat pentru corupere pasivă. În 6 luni ale anului curent, CNA a pornit 32 de cauze penale pe diferite fapte de corupţie şi conexe, comise în domeniul ocrotirii sănătăţii.