Accident în județul Iași, cu implicarea unui autocar, în care se aflau 15 moldoveni. Autobuzul a fost lovit din față de o mașină, șoferul căreia a murit pe loc. Conducătorul autocarului din Republica Moldova și o pasageră din acesta au avut nevoie de îngrijiri medicale. Primele cercetări au stabilit că accidentul s-a produs din vina șoferului automobilului, care ar fi ieșit pe contrasens, pentru a efectua o depășire.

Autocarul cu moldoveni a fost izbit frontal de un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 28 de ani, cu numere de Suceava, care activa în calitate de consilier local. Autocarul din Moldova avea la bord 13 pasageri și 2 conducători auto.

„Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că șoferul unui autoturism ar fi pătruns pe contrasens și ar fi intrat în coeziune în faza inițială cu un microbuz, iar apoi cu autocarul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliției Iași.

Martorii din autocar, care efectua o cursă între Spania și Republica Moldova, spun că şoferul autoturismului circula cu viteză mare şi a evitat în ultimul moment să intre frontal în autocar. Şoferul autobuzului, un moldovean de 41 de ani, cu contuzii în zona picioarelor, a fost preluat de un echipaj medical şi transferat la Spitalul Sfântul Spiridon. O altă moldoveancă, care s-a rănit în zona feţei şi a coloanei cervicale, a fost transportată la acelaşi spital.

 „În urma accidentului a rezultat decesul șoferului autoturismului, care se afla singur în autoturismul respectiv”, a menționat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliției Iași.

Anchetatorii au recuperat din maşina acestuia un pistol cu bile, un ceas şi mai multe documente. Potrivit Inspectoratului de poliție județean Iași, cel de-al trei vehicul implicat în accident a fost un microbuz cu zece persoane la bord, care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Circumstanțele accidentului, deocamdată, sunt investigate.