Așa-numita „mireasă nazistă” a Germaniei a fost găsită vinovată pentru zece cazuri de ucidere și a fost condamnată miercuri(11 iulie) pentru rolul ei într-o bandă neo-nazistă care a comis crime și a declanșat bombardamente pe parcursul a șapte ani, informează Euronews.

Beate Zschaepe, în vârstă de 43 de ani, a fost condamnată la închisoare de către o instanță din München, astfel marcând sfârșitul uneia dintre cele mai longevive grupări neo-naziste din Germania.

Zschaepe este singurul membru supraviețuitor al grupării teroriste National Socialist Underground (NSU). Ceilalți doi membri cunoscuți ai grupării, Uwe Mundlos și Uwe Boehnhardt, au fost găsiți morți într-o sinucidere prin eroare, după un jaf de bancă în 2011.

Potrivit procurorilor, între anii 2000 și 2007, grupul cu trei membri s-a aflat în spatele a cel puțin 10 crime – ucigând opt bărbați de origine turcă, migranți greci și ofițeri de sex feminin german, precum și două bombardamente declanșate împotriva imigranților din Koln și 15 jafuri bancare.

Beate Zschaepe a fost numită „mireasa nazistă” de către mass-media germană și „copilul Hitler” de către demonstranții anti-rasism.