/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

„Mireasa nazistă” sau „Copilul Hitler”, condamnată la detenție pe viață

missing
11 iulie 2018, ora 16:12

Beate Zschaepe, în vârstă de 43 de ani, a fost condamnată la închisoare de către o instanță din München, astfel marcând sfârșitul uneia dintre cele mai longevive grupări neo-naziste din Germania.

Zschaepe este singurul membru supraviețuitor al grupării teroriste National Socialist Underground (NSU). Ceilalți doi membri cunoscuți ai grupării, Uwe Mundlos și Uwe Boehnhardt, au fost găsiți morți într-o sinucidere prin eroare, după un jaf de bancă în 2011.

Potrivit procurorilor, între anii 2000 și 2007, grupul cu trei membri s-a aflat în spatele a cel puțin 10 crime – ucigând opt bărbați de origine turcă, migranți greci și ofițeri de sex feminin german, precum și două bombardamente declanșate împotriva imigranților din Koln și 15 jafuri bancare.

Beate Zschaepe a fost numită „mireasa nazistă” de către mass-media germană și „copilul Hitler” de către demonstranții anti-rasism.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram