Premierul Pavel Filip a cerut astăzi conducerii Ministerului Sănătății și Centrului Național Anticorupție să se autosesizeze în privința dezvăluirilor făcute de medicul Mihai Stratulat pe pagina sa de facebook despre diagnostice false puse copiilor în câteva spitale din Chișinău pentru a obține buget mai mari.

„Eu nu înțeleg de ce unii se limitează la postări pe facebook? De ce nu se adresează la CNA și Procuratură. Dacă au fost făcute astfel de declaratii, se cunosc nume, cazuri. Vă rog să sesizați dvs. instituțiile de drept”, s-a adresat Filip miniștrilor, în cadrul ședinei de astăzi a Guvernului.

Premierul a precizat că nu crede că toți doctorii din Moldova sunt la fel și pun diagnostice false, dar se încearcă a fi creată o astfel de percepție în societate.

„Dacă au pus diagnostice false, să răspundă penal, dacă sunt declarații false, de asemenea există pedeapsă”, a cerut Filip.

Drept răspuns, Lidia Chirioglo, vicedirector al CNA, a anunțat că s-a autosesizat în privina acestui mesaj al lui Mihai Stratulat încă de ieri seara și a fost inițiatiă o investigație.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!