Starul Portugaliei, în vârstă de 33 de ani, urmează să se alăture echipei italiane de fotbal Juventus Torino, pentru o taxă de transfer de 117 milioane de dolari. „Se numește Cristiano Ronaldo și acum este oficial un Bianconero”, s-a declarat marți(10 iulie) într-un anunț pe site-ul Juventus. Clubul a confirmat de asemenea că Ronaldo va semna un contract de patru ani, legându-l de Juve până în 2022.

După nouă ani, 16 trofee și 451 goluri, Cristiano Ronaldo pleacă din Real Madrid.

Real Madrid a lansat mai devreme o declarație „exprimându-și recunoștința față de un jucător care sa dovedit a fi cel mai bun din lume și care a marcat una dintre cele mai strălucitoare vremuri din istoria clubului nostru și a fotbalului mondial”.

Într-o scrisoare deschisă către fanii Realului, Ronaldo a spus că „ a reflectat foarte mult” și știa că „a sosit timpul pentru un nou ciclu”.
„Acești ani la Real Madrid și în acest oraș din Madrid au fost probabil cel mai fericit din viața mea”, a spus Ronaldo în scrisoarea sa către fanii clubului.
„Am doar sentimente de recunoștință enormă pentru acest club, pentru acești fani și pentru acest oraș. Le mulțumesc tuturor pentru dragostea și afecțiunea pe care le-am primit. Totuși, cred că a sosit momentul să încep o nouă etapă în viața mea și de aceea i-am cerut clubului să accepte transferul.” a mai declarat fotbalistul.

Real a scos recent două declarații care au negat interesul clubului de a semna fie cu Neymar sau Kylian Mbappe de la Paris Saint-Germain, deoarece s-au intensificat speculațiile referitor la viitorul lui Ronaldo.
Ronaldo a fost un „dușman” al lui Juventus în ultimii ani, marcând două goluri într-un meci spectaculos în finala Ligii Campionilor din 2017 și eliminând clubul de la Torino din competiția de anul trecut, notează CNN.