/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Sondaj // Patru partide ar accede în viitorul Parlament, dar niciuna nu ar putea crea singură Guvernul

11 iulie 2018, ora 14:16

Astfel, în Parlament s-ar regăsi Partidul Socialiștilor, care ar acumula 37,2% din voturi, Partidul „Platforma DA” pentru care ar vota aproape 12%, Partidul Democrat ar aduna  10,1% din sufragii, iar Partidul „Acțiune și Solidaritate” pentru care și-ar da votul 8,3% din cei deciși să meargă la vot.

Doar 56,4% dintre respondenții care au participat la sondaj au afirmat că vor merge la vot, 24,9% nu sunt încă pe deplin hotărâți și afirmă că probabil vor merge, în timp ce 5,2% dintre cetățeni sunt ferm convinși că nu vor participa la alegerile parlamentare.

La capitolul încredere în politicieni, pe primul loc, potrivit sondajului, s-ar clasa Igor Dodon, 26,7%, urmat de Pavel Filip cu 7,5%, Andrei Năstase cu 6,2%, iar Maia Sandu se bucură de încrederea a 2,9% din alegători.

Sondajul Asociației Demografilor și Sociologilor din Moldova a fost realizat în perioada 26 iunie – 7 iulie, pe un eșantion de 1195 respondenți, în 81 de localități, cu o marjă de eroare de +/- 3%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram