Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în Legislativ ar accede patru partide politice, arată rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Asociația Demografilor și Sociologilor din Moldova.

Astfel, în Parlament s-ar regăsi Partidul Socialiștilor, care ar acumula 37,2% din voturi, Partidul „Platforma DA” pentru care ar vota aproape 12%, Partidul Democrat ar aduna  10,1% din sufragii, iar Partidul „Acțiune și Solidaritate” pentru care și-ar da votul 8,3% din cei deciși să meargă la vot.

Doar 56,4% dintre respondenții care au participat la sondaj au afirmat că vor merge la vot, 24,9% nu sunt încă pe deplin hotărâți și afirmă că probabil vor merge, în timp ce 5,2% dintre cetățeni sunt ferm convinși că nu vor participa la alegerile parlamentare.

La capitolul încredere în politicieni, pe primul loc, potrivit sondajului, s-ar clasa Igor Dodon, 26,7%, urmat de Pavel Filip cu 7,5%, Andrei Năstase cu 6,2%, iar Maia Sandu se bucură de încrederea a 2,9% din alegători.

Sondajul Asociației Demografilor și Sociologilor din Moldova a fost realizat în perioada 26 iunie – 7 iulie, pe un eșantion de 1195 respondenți, în 81 de localități, cu o marjă de eroare de +/- 3%.