Un autocar în care se aflau 15 moldoveni a fost implicat într-un accident grav care a avut loc marți (10 iulie) după-amiază în judeţul Iaşi. În urma acestui incident, unde au fost prezente și alte două vehicule, au avut de suferit doi pasageri ai autocarului, iar șoferul unui autoturism a murit.

În accident a fost implicat un autoturism, un autocar și un microbuz cu zece persoane la bord, acestea scăpând fără răni care să necesite îngrijiri medicale.

Victimele, șoferul autocarului și o pasageră, au fost transportate la spitalul Sfântul Spiridon din municipiul Iași, având la prima vedere multiple excoriații.
Alte patru persoane, printre care doi minori, pasageri ai celorlalte autovehicule, au primit răni superficiale și au refuzat transportul la spital.

Potrivit Inspectoratului de poliție județean Iași, autocarul cu numere de înmatriculare moldovenești avea la bord 13 pasageri și 2 conducători auto.
„Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că șoferul autoturismului ar fi pătruns pe contrasens și ar fi intrat în coeziune în faza inițială cu un microbuz , iar apoi cu autocarul.” a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, subinspectorul de poliție, Anca Vîjiac pentru TV8.

În urma accidentului a murit șoferul autoturismului care se afla singur în mașină, vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară din România, Emanuel Mitric.