/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

VIDEO // A fost desemnat câștigătorul concursului pentru implementarea Legii cetățeniei prin investi

11 iulie 2018, ora 19:44

Câștigător a fost desemnat consorțiul MIC Holding LLC si Henley & Partners Government Services Ltd. Într-un comunicat de presă al ministerului Economiei, una dintre companiile care fac parte din acest consorțiu, Henley&Partners, ar fi cunoscută pentru serviciile profesionale și este specializată în astfel de Programe de dobândire a cetățeniei prin investiție, fiind considerată lider mondial în acest domeniu. Potrivit membrilor Comisiei de selectare, consorțiul câștigător a oferit cel mai bun plan de implementare a Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție pentru Guvernul Republicii Moldova.

Cetățenia pentru investiții este o formă care se aplică în mai multe state, precum Letonia, Malta, Cipru, Canada, Australia și altele. Acum, când partenerul a fost identificat, semnăm contractul cu încrederea că în următorii 5 ani volumul investițiilor va atinge o valoare cumulativă de 1,3 miliarde de euro, a punctat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, președinte al Comisiei.

Conform contractului, Consorțiul va suporta riscul economic, costurile și cheltuielile inițiale și continue aferente proiectării tehnice, implementării, activității consultative, acordării instruirilor, precum și promovării internaționale a Programului. Compania are la activ 4 programe de dobândire a cetățeniei prin investiție implementate, cu mandate guvernamentale acordate de: Republica Malta, Saint Kitts și Nevis, Antigua și Barbuda, Grenada. Legea de acordare a cetățeniei prin investiții a provocat critici dure din partea experților, care și-au exprimat bănuiala că în acest mod este creată o portiță pentru cei implicați în furtul miliardului, dar și pentru alte categorii de oameni de afaceri pentru a legaliza banii furați.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram