/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

VIDEO// Cele mai mari griji ale moldovenilor: Sărăcia, lipsa banilor, corupția și prețurile

missing
11 iulie 2018, ora 21:00

Jumătate dintre intervievați susţin că viaţa oamenilor din localitatea lor a devenit mai proastă comparativ cu cea de acum 5 ani, 12% o apreciază mai bună, iar circa 1/3 n-a sesizat nici un fel de schimbări. Totuși, fiecare a treia persoană consideră că peste un an familia sa va trăi mai bine.

EUGENIU ȘTIRBU, Director al Filialei din Chişinău a IIMDD
Cum credeți că veți trăi dvs și familia Dvs peste un an: ceva mai prost considera unii 20,1%, 14,5 la sută mult mai prost și ceva mai bine 33,9%. Deci cu 5% care cred că mult mai bine, aproape 40 la sută cred că vor trăi mai bine.

Oamenii din stradă spun că nu prea cred că vor trăi mai bine.

Văzând situația în ziua de azi, sperăm mai bine dar nu prea vedem binele. Noi suntem peste hotare de fapt, vrem și noi să vedem o îmbunătățire, să ne întoarcem acasă dar până când nu prea vedem speranță.
Pe mine nu în zadar părinții m-au numit Nadeja, noi mereu sperăm și credem în bine, de aceea mâine va fi mai bine decât azi.

Bugetul în țară crește și sperăm că s-a schimba și a fi ceva înspre mai bine

Potrivit sondajului, cel mai mult moldovenii sunt îngrijorați de sărăcie, lipsa banilor, corupție, prețurile înalte la produsele alimentare și serviciile comunale, dar și de viitorul copiilor. Circa 23 % spun că veniturile familiei nu le ajung nici pentru strictul necesar și doar 44,5 își pot permite să trăiască bine.

EUGENIU ȘTIRBU, Director al Filialei din Chişinău a IIMDD

Este foarte îngrijorător faptul, le ajung pentru a trăi un trai decent avem numai 21,8%. Reușim să cumpărăm unele bunuri mai scumpe dar cu restrângeri în alte domenii 8,7%, reușim să avem tot ceea ce ne trebuie – niciun procent.

 Față de același sondaj, realizat în ianuarie 2018, a crescut și numărul celor nemulțumiți de situația economică din Moldova, constituind în present 40 la sută. Sondajul a fost realizat de către Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, în perioada 26 iunie – 7 iulie 2018. La el au participat 1195 de respondenți. Marja de eroare este +/- 3 la sută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram