Medicul Mihai Stratulat revine cu o nouă reacție pe rețelele de socializare în care vorbește despre numărul mare de teste medicale la care sunt supuși copiii pentru a le fi stabilit diagnosticul. Postarea de facebook a adunat mii de vizualizări.

Într-o nouă postare pe facebook, Mihai Stratulat explică faptul că nu a ținut să denigreze pe anumiți medici, dar a vorbit despre un sistem medical în domeniul ocrotirii sănătății copiilor învechit, neprietenos și uneori chiar distrugător, care impune administrația spitalelor să recurgă la estorcarea banilor de la pacienți.
„Însa în loc să reducem numărul de investigații și analize inutile în cazul unor diagnostice, se recurge la metode mai ușoare, de a pune diagnostice greșite, cu investigații și analize neargumentate”, mai menționează Stratulat.

Acesta a ținut să sublinieze lacunele sistemului medical, însă a căror implementare nu ar fi tocmai realizabilă în condițiile sistemului de azi: „Trebuie de deschis secții de supraveghere a copiilor cu diagnostic incert, unde să fie internați pentru un minim de zile pentru tratament de suport și minim de analize. Nu trebuie toți copiii cu viroză în perioada acută sa fie internați cu diagnostic de pneumonie, pentru că avem paturi libere și bugetul mic! Trebuie fortificat serviciul de triere a pacienților în spitale. Trebuie reformat și fortificat serviciul de asistență medicală primară. Trebuie să comasăm toate spitalele pediatrice municipale și republicane într-un singur spital municipal și unul republican, așa vom avea un număr adecvat de paturi pentru populația care a mai rămas”.

Mihai Stratulat a menționat că a vorbit cu administrația unui spital mai devreme, dar nu s-a schimbat nimic, iar unii medici sunt impuși să facă parte din acest joc al corupției.
„Eu tot am obosit să fiu denigrat și acuzat, m-am săturat să lucrez în acest sistem”, a mai menționat medicul.