/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

„Am obosit să fiu denigrat și acuzat”, o nouă replică dată de Stratulat

missing
12 iulie 2018, ora 15:15

Într-o nouă postare pe facebook, Mihai Stratulat explică faptul că nu a ținut să denigreze pe anumiți medici, dar a vorbit despre un sistem medical în domeniul ocrotirii sănătății copiilor învechit, neprietenos și uneori chiar distrugător, care impune administrația spitalelor să recurgă la estorcarea banilor de la pacienți.
„Însa în loc să reducem numărul de investigații și analize inutile în cazul unor diagnostice, se recurge la metode mai ușoare, de a pune diagnostice greșite, cu investigații și analize neargumentate”, mai menționează Stratulat.

Acesta a ținut să sublinieze lacunele sistemului medical, însă a căror implementare nu ar fi tocmai realizabilă în condițiile sistemului de azi: „Trebuie de deschis secții de supraveghere a copiilor cu diagnostic incert, unde să fie internați pentru un minim de zile pentru tratament de suport și minim de analize. Nu trebuie toți copiii cu viroză în perioada acută sa fie internați cu diagnostic de pneumonie, pentru că avem paturi libere și bugetul mic! Trebuie fortificat serviciul de triere a pacienților în spitale. Trebuie reformat și fortificat serviciul de asistență medicală primară. Trebuie să comasăm toate spitalele pediatrice municipale și republicane într-un singur spital municipal și unul republican, așa vom avea un număr adecvat de paturi pentru populația care a mai rămas”.

Mihai Stratulat a menționat că a vorbit cu administrația unui spital mai devreme, dar nu s-a schimbat nimic, iar unii medici sunt impuși să facă parte din acest joc al corupției.
„Eu tot am obosit să fiu denigrat și acuzat, m-am săturat să lucrez în acest sistem”, a mai menționat medicul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram