Compania MIC Holding LLC, una dintre membrele consorțiului care a câștigat licitația pentru implementarea programului cetățenie contra investiții, este o firmă cu sediul în Dubai, Emiratele Arabe, relatează portalul de știri St.Lucia News.

Compania MIC Holding LLC, una dintre membrele consorțiului care a câștigat licitația pentru implementarea programului cetățenie contra investiții, este o firmă cu sediul în Dubai, Emiratele Arabe. Potrivit portalului stlucianewsonline.com, compania, a cărei denumire extinsă este Moldovan Investment Company, a fost fondată pentru a se focusa pe inițiative strategice ale investițiilor străine directe, inclusiv programul MCBI (Cetățenia moldovenească contra investiții), imobiliare și dezvoltarea infrastructurii, branding-ul și poziționarea țării. Deși este o companie puțin cunoscută pe piața internațională, MIC urmează să fie lider al consorțiului și se va concentra asupra managementului general al proiectelor, inclusiv asupra programelor imobiliare și de infrastructură

Celelalte două companii care fac parte din consorțiu sunt Henley & Partners și Boston Consulting Group (BCG) sunt mai degrabă parteneri strategii ai primei în cadrul consorțiului creat. Henley & Partners se va concentra pe furnizarea unui program de cetățenie de clasă mondială după investiție, inclusiv consultanță guvernamentală, iar BCG va consulta consorțiul cu privire la strategia și implementarea celei mai bune strategii în materie de investiții străine directe.

„Pentru MIC și pentru noi înșine, a fost clar că doar un consorțiu de colaborare care cuprinde companiile de vârf din fiecare domeniu strategic va fi capabil să livreze un program de succes în Moldova”, a declarat Marco Gantenbein, membru al Comitetului Executiv Global al Henley & Partners.