Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului din Republicii Moldova, Gheorghe Arpentin, a fost ales, pentru următorii trei ani, președinte al comisiei “Siguranță și Sănătate” din cadrul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV).

Evenimentul reprezintă o premieră pentru sectorul vitivinicol, întrucât Republicii Moldova îi revine pentru prima dată o funcție importantă în OIV.

Ghoerghe Arpenti a fost ales la începutul lunii iulie, în timpul Adunării Generale a OIV desfășurată la Paris, cu votul tuturor celor 46 de țări-membre.

„În următorii trei ani, poziția țării noastre ca fiind un producător de vinuri de înaltă calitate va fi consolidată la nivel internațional. De asemenea, vom întreprinde toate măsurile pentru promovarea unui consum responsabil și moderat al vinului de calitate și vom îmbunătăți normele europene pentru recunoașterea vinului ca produs alimentar”, a declarat Gheorghe Arpenti.

Comisia IV „Siguranță și Sănătate”, subordonată direct Comitetului Tehnico-Științific al organizației internaționale, este responsabilă de politicile europene care reglementează relația dintre consumul de vin și băuturi obținute din struguri și sănătatea consumatorilor.

Organizația Internațională a Viei și Vinului a fost fondată în anul 1924 pentru studierea sectorului vitivinicol. Republica Moldova este membră a Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV) din anul 1992.