/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Funcție importantă pentru un moldovean în cadrul Organizației Internaționale a Viei și Vinului

missing
12 iulie 2018, ora 16:19

Evenimentul reprezintă o premieră pentru sectorul vitivinicol, întrucât Republicii Moldova îi revine pentru prima dată o funcție importantă în OIV.

Ghoerghe Arpenti a fost ales la începutul lunii iulie, în timpul Adunării Generale a OIV desfășurată la Paris, cu votul tuturor celor 46 de țări-membre.

„În următorii trei ani, poziția țării noastre ca fiind un producător de vinuri de înaltă calitate va fi consolidată la nivel internațional. De asemenea, vom întreprinde toate măsurile pentru promovarea unui consum responsabil și moderat al vinului de calitate și vom îmbunătăți normele europene pentru recunoașterea vinului ca produs alimentar”, a declarat Gheorghe Arpenti.

Comisia IV „Siguranță și Sănătate”, subordonată direct Comitetului Tehnico-Științific al organizației internaționale, este responsabilă de politicile europene care reglementează relația dintre consumul de vin și băuturi obținute din struguri și sănătatea consumatorilor.

Organizația Internațională a Viei și Vinului a fost fondată în anul 1924 pentru studierea sectorului vitivinicol. Republica Moldova este membră a Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV) din anul 1992.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram