/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Guvernul anunță noi majorări salariale. De la 1 septembrie vor fi indexate lefurile profesorilor

missing
12 iulie 2018, ora 07:00

În urma modificărilor propuse, salariul de funcție al unui rector va spori până la 6460 lei, iar al unui profesor universitar – până la 4840 lei. Cu 325 de lei sa va majora salariul conferențiarilor universitari, iar cel al lectorilor va crește cu circa 300 de lei. De menționat că de salarii majorate vor beneficia și asistenții universitari, antrenorii și formatorii din învățământul superior. După același algoritm vor fi majorate salariile angajaților din învățământul general și profesional tehnic. 

Potrivit guvernului, pentru efectuarea majorărilor, în anul curent, în bugetul de stat sunt prevăzute mijloace în sumă de 130 milioane de lei.

Salariile de funcție ale cadrelor didactice și ale personalului științifico-didactic se indexează anual, la 1 septembrie, pe măsura creșterii procentuale a salariului mediu prognozat pe economia națională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram